Eiti į turinį
Krepšelis
0 prekės (-ių)
Mėgstamiausi

Apie Gintarą

Kaip Prižiūrėti Gintaro Gaminus?

pateikė Tairis Jasaitis 01 Jan 2024

Gintaras yra natūralus mineralas, todėl jis gali būti jautrus kai kurioms sąlygoms. Prižiūrint gintaro gaminius, svarbu laikytis tam tikrų taisyklių, kad išlaikytumėte jų grožį ir būklę. Štai keletas patarimų gintaro papuošalų priežiūrai:

  1. Vengti tiesioginių saulės spindulių. Gintaras gali palaipsniui keisti spalvą, tampa mažiau skaidrus ir gali prarasti blizgesį, jei ilgai yra veikiamas saulės. Stenkitės gintaro papuošalų nepalikti tiesioginės saulės šviesos apšviestoje vietoje.

  2. Vengti cheminių medžiagų. Gintaras gali reaguoti su cheminėmis medžiagomis, todėl jį reikėtų saugoti nuo stiprių cheminių valiklių, kremų ar purškiamųjų medžiagų.

  3. Vanduo ir valymas. Valyti gintaro gaminius galima švelniais valikliais kaip muilu ar nekenksmingu odai indų plovikliu ir minkštu valymo šepetėliu. Po valymo gintaro papuošalus nusiprauskite šiltu vandeniu ir nušluostykite minkštu švariu audiniu.

  4. Vengti smūgių. Gintaras yra trapus ir gali būti pažeistas stipriais smūgiais ar kritimais. Būkite atsargūs, kad išvengtumėte gintaro skilimo.

  5. Nenaudoti aštrių daiktų. Nenaudokite aštrių daiktų ar metalinių šepetėlių gintaro valymui, kad išvengti gintaro įbrėžimų.

  6. Laikyti atskirai. Norėdami išlaikyti papuošalus kaip naujus, venkite juos laikyti su kitais papuošalais. Gintaro gaminius geriausia laikyti atskirai nuo kitų metalinių ar akmeninių papuošalų.

  7. Vengti aukštų temperatūrų. Nedėkite gintaro dirbinių į aukštą temperatūrą, pvz., tiesiai ant šildymo prietaiso arba šalia karštos virtuvinės įrangos. Nusiimkite papuošalus džiovinant plaukus džiovintuvu ar einant į pirtį.

  8. Dėvėti su rūpesčiu. Atkreipkite dėmesį į tai, kad gintaro papuošalai nebūtų pernelyg trinami ar tiesiogiai veikiami mechaninėmis įtakomis, kurios gali juos pažeisti.

  9. Reguliarus patikrinimas. Periodiškai tikrinkite gintaro gaminius, siekiant nustatyti bet kokius pažeidimus ar neigiamą poveikį, ir laiku imtis būtinų veiksmų.

  10. Saugoti nuo drėgmės. Gintaras gali reaguoti į drėgmę, todėl geriausia saugoti jį nuo ilgalaikio jos poveikio. Nusiimkite gintaro papuošalus prausiantis, einant į dušą, vonią, baseiną ar ežerus, upes ir jūrą.  

Ankstesnis Straipsnis
Kitas Straipsnis

Dėkojame, kad prenumeruojate

Klaida: šis el. paštas jau registruotas.

Apsipirkite pagal nuotraukas

Pasirinkite Variantus

Koreguoti
Turite klausimų?
Gaukite pranešimą
this is just a warning
Prisijungti
Krepšelis
0 Gaminiai